Něco o nás

KDO JSME?,,Blogeři¨…..možná

MIRKA KŘÍVÁNKOVÁ se narodila v Městci Králové.Je Straight edge.Aktivně fotí,piše,ačkoliv se za umělce nepokládá je členem ČFFU.Je spoluaotorkou Diadému a založila on-line galerii Fotogarafování&Umění.

 

Ghandí řekl ; ,,Neni důležite,co v životě děláte,ale je důležité,že to děláte“

,,Tohle je věčnost Viléme!Vidíš ji! Všechno bych vsadil na lásku.¨

citace z filmu Máj K.H.Mácha

Chtěla bych Vám představit  umělce,kteří se zabývají literaturou.:)

Představí se zde Blanka Tauerova,Štefania Haramachova,Marcel Páleš a další 🙂

Štefánia Haramachová-pochází ze Slovenska.Věnuje se malování a psaní-povídek,článků a básní.Letost dostala ocenení za obrazy Sen a Zhorený strom.Poprosila jsem ji,aby  se nám představila:

Študovala som v Trenčíne . Od dectva som mala vzťah k umeniu ,hudba ,maľovanie …používala som rôznu techniku maľovania rada som nachádzala niečo nové. Tvorivosť a fantázia ma neopúšťala. Myslím , že maľovanie a písanie básní je jeden celok len sa odlišuje vyjadrovaním obraz je na plátne a veľa sa dá z neho vyčítať a nájsť veľa pozitívnej energie .Báseň nám viacej vchádza do duše a je nám predkladaná priamo do našej mysle v ktorej si utvárame rôzne obrazce a predstavy o čom je. Ak si toto spojíme v našej mysli vznikne nádherné dielo (obraz, báseň)Tak ako v mojom poslednom obraze Žena-kamenná tvár ,ku ktorému som napísala báseň .Toho roku som zaň dostala Čestné uznanie a aj za obraz Tajomstvo.

Blanka Tauerová-Věnuje se psaní,malování,fotografování.Její tvorba je zaměřená na psaní volného verše a povídek.

Vesuvanka,
vlastním jmeném Jana Haasová, se ve své tvorbě – malování a psaní zaměřuje na vulkány a krajiny sopečného původu, které jsou pro ni velkou inspirací. Je fascinována dramatičností těchto krajin a jejich bohatým životem, kterým se zabývá podrobněji.  Zpracovala soubory akvarelů: „České středohoří – krajina mého srdce“, „Vesuv – perla Neapolského zálivu“, „V žáru Etny“ , „Kámen a květ Kanárských ostrovů“ a „Kamenná sága Islandu“, které příležitostně vystavuje v knihovnách, kulturních střediscích, botanické zahradě, muzeích, kavárnách a čajovnách.  Na vernisážích seznamuje návštěvníky s vystavovanými místy a recituje své básně.

Marcel Páleš- Okrem mnohého iného ho zaujímajú diskusie o zmysle života, rád presahuje hranice priemernosti, miluje čítanie kníh a tiež čítanie ľudí. Keďže rád nachádza neobyčajné v obyčajnom, nájdete ho často strateného v pozorovaní kolobehu života. Soľou jeho života je umenie, korením priatelia a najsilnejšou prísadou je nad všetko vyvýšená láska. Spomedzi priateľov si najviac cení Boha, preto ho stretnete aj v božích chrámoch, kde vyhľadáva pokoj v duši. ¤ ¤ ¤ Jeho tvorba sa sústreďuje nielen na prozaické a poetické žánre, ale veľkou časťou sa angažuje aj v motivačných článkoch, cez ktoré sa najčastejšie dotýka problematiky zmyslu života. Snaží sa „nakopávať“ ľudí k aktívnemu životu a k láske – nabáda ich pozastaviť sa a zamyslieť nad maličkosťami a mnohým prehliadaným. ¤ ¤ ¤ Debutoval dobrodružným románom Keď slnko nezapadá (ilustroval Jaro Slabej). V roku 2011 zostavil zbierku básní s názvom Nula (spoluautori: Peter Papšo, Pavel Hirax Baričák, Stanislav Háber, Miro Kapusta, Pavol Korba a Michal Ďuga, ilustroval Jaro Slabej). ¤ ¤ ¤ Prierez jeho tvorby nájdete na facebooku v prezentačnom profile Marcelíno Páleš (žltá fotka). Rád Vás uvíta medzi priateľmi. 🙂 Pozrite si aj motivačné video-spracovania rôznych tém či poézie na YouTube pod: marcelinopales.

Vladimíra Krčková –

je talentovaná zpěvačka a autorka, umělkyně mnoha tváří. V její tvorbě ze zračí cosi nepopsatelně niterného, lidského a citlivého. Pohybuje se na pomezí žánrů a překračuje tak zavedené představy a škatulky o tom, co je jazz či pop. Všechny její polohy může každý vnímavý posluchač zažít na koncertech, které se mu svou nepopsatelnou atmosférou vryjí na dlouhou dobu do paměti.

 

Napsat komentář