Štítky

, , ,

„Takže ty si sa vytrepal do kanála a to si bol triezvy?! Tomu sa povie výkon!“ poznamenal Ďula, ale oči nestrhol z obrazovky televízora. Každú chvíľu prepol na iný kanál a len málokedy ho niečo zaujalo na dlhší čas. V nemocničnej izbe ležal spolu s podobne zraneným mužom. Obaja mali viacnásobné zlomeniny nohy. Ďula ľavej, Gregor pravej.

„No áno, vytrepal. Chodil som nočnými uličkami, rozmýšľal o rozorvanej duši Van Gogha a pozeral sa na očarujúcu nočnú oblohu. Keby si videl tie hviezdy! Nenormálne!“ vysvetlil mu Gregor a prevrátil list životopisnej knihy o slávnom maliarovi.

„Z tých hviezd sa nenaješ a ani sa ich nikdy nedotkneš. Pozri na túto farmárku v telke! Tie ceciská! Takého niečoho sa môžeš dotknúť hocikedy. Keď si, samozrejme, šikovný. Alebo riadne prachatý. Pri pohľade na hviezdy orgazmus nedostaneš, kamoško! Mal by si si to uvedomiť!“ poúčal ho Ďula a opäť svoj zaujatý pohľad na televíznu obrazovku neprerušil ani len mrknutím oka na svojho spolubývajúceho.

„Prosím ťa! O tom život nie je! Nie len to, čo vieš chytiť a zmocniť sa toho, je to pravé orechové. A čo ty vieš, či pri pohľade na hviezdy nezažívam čosi podobné ako ty pri orgazme? Ale to ty nepochopíš. Máš zakrpatenú dušu. Stále hľadíš len na televízor a ani nevieš, ako pri tom osprostievaš. Vyprázdňuje sa ti duša a jediné, čo sa ti plní, je zrejme pohlavný úd,“ odvetil Gregor a v knihe si podčiarkol zaujímavú myšlienku.

Ďula ostal verný televíznej obrazovke a slová nemocničného spolubývajúceho momentálne zachytával len spolovice. Opäť v ktorejsi reality-show našiel hlúpučkú blondínku, ktorá ale mala čo ponúknuť telom. To Ďulovi postačilo. Túžil po tom, že už čoskoro po uzdravení kdesi v meste na diskotéke takú nabalí. Slovo duša patrilo na púštnu perifériu jeho slovnej zásoby.

„Prečo som na izbu nemohol dostať radšej takúto prkenicu?! Bol by som ochotný vypnúť bedňu a venovať sa jej. Tá by ma určite nezaťažovala debilnými rečami o duši! Musím sa spýtať doktora, či nemajú nejaké lepšie sestričky,“ bodku za vetou dal Ďula relaxačným požmolením genitálií.

„Ako vidím, môj pád do kanála bol síce bolestivý a budem sa z neho pár týždňov liečiť, no ty padáš do televíznych kanálov každodenne a možno sa z toho ani nikdy nevyliečiš. A mňa to bolí za teba. Pri najbližšej padajúcej hviezde si na teba, kamarát, pomyslím a zaželám ti takú blondínku, ktorá ti nabudí nielen telo, ale aj vnútro,“ pousmial sa na Ďulu Gregor, i keď vedel, že ten ho vôbec nevníma.